Klage til PFU

Norsk Kiropraktorforening klager inn Aftenposten til Pressens Faglige utvalg (PFU) for brudd på god presseetikk.

15. juni 2023 påklaget NKF to reportasjer i Aftenposten som vi mener bryter med flere punkter i Vær Varsom-plakaten og dermed strider mot god presseskikk.

Den første reportasjen ble publisert i A-magasinet 19. mai 2023 og på aftenposten.no 18. mai 2023. Reportasjen har tittelen: “Det tok bare noen få sekunder. Kiropraktoren vred om nakken hennes. De neste ni månedene kjempet Caitlin Jensen (28) seg tilbake til livet”

Den andre reportasjen var en oppfølgende artikkel til den første og ble publisert i Aftenposten 22. mai 2023: Oppslaget på første side har denne tittelen: «Martine Guttormsen fikk slag etter nakkebehandling: Fagfolk uenige om risikoen ved nakkemanipulsasjon.» I ingressen på første side heter det: Leger er skeptiske til nakkemanipulasjon. Kiropraktorer avviser risikoen. – Man kan ikke konkludere vitenskapelig ut fra enkelttilfeller, sier forsker på nakkesmerter.»

Klagen til Pressens Faglige Utvalg kan leses i sin helhet her