Kiropraktikk er ikke alternativ behandling

Kiropraktikk er en profesjon, ikke en behandling, skriver kiropraktor Anne Helene Moksness i et innlegg i Agderposten denne uken. 

Kiropraktor er ingen alternativ behandling

Innlegget er et tilsvar til artikkel i Agderposten datert 26.10.2020 «Anbefaler ikke behandling som ikke virker» der kommuneoverlege ved Arendal Helsestasjon, Marianne Skreden, bruker i Agderposten kiropraktor som eksempel på alternativ behandler.

I sitt tilsvar skriver Anne Helene Moksnes en utfyllende tekst der hun forklarer at Marianne Skreden tar feil. "Kiropraktoren er autorisert helsepersonell, ikke en alternativ behandler", og "kiropraktikk er en profesjon, ikke en behandling". 

 Artikkelen kan leses i sin helhet på Agderpostens nettsider

 

RELATERTE ARTIKLER

En kiropraktor som gir behandling eller tjenester som blir dekket av folketrygden kan etter avtale få refusjon fra HELFO.

I Norge ble kiropraktikk en offentlig godkjent helseprofesjon i 1989. Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin klini...

Kiropraktorer har spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Hos kiropraktoren får du stilt din diagnose på grunnlag av sykehistore, klinisk undersøkelse og eventuelle ...