Kiropraktor kan nå utløse takster på norske sykehus

Fra og med 1. januar 2024 ble alt autorisert helsepersonell inkludert i såkalt “innsatsstyrt finansiering” som utløser refusjon på landets sykehus.

Dette kan gjøre det lettere for sykehusene å ansette kiropraktorer ettersom de nå får anledning til å kreve refusjon for de konsultasjonene kiropraktorene utfører.

Håper dette inspirerer til å være litt frempå

—Jeg håper dette inspirer mange kiropraktorer til å benytte kontakter de måtte ha til å få en fot innenfor sykehusmiljøene, sier styreleder i Norsk Kiropraktorforening, Anne Marie Selboskar Selven.  

-NKF mener at kiropraktorene fortjener en større plass og bør utnyttes bedre ikke bare i primærhelsetjenesten, men også på sykehus. Derfor er det gledelig at kiropraktorene nå er innlemmet i ISF-systemet  som utløser refusjon på sykehus.

Vi må imidlertid være klar over at det nye lovverket ikke gjør forskjell på autorisert helsepersonell. Det betyr i praksis at osteopater og naprapater også får mulighet til å jobbe på sykehus.

-Min oppfordring til kolleger å være litt fremoverlente ved å benytte den muligheten vi nå har fått, sier Selven. 

Regelverket kan være noe kronglete å finne fram i. Medlemmer som tenker seg å søke jobb på sykehus skal derfor ikke nøle med å ta kontakt med NKF om de ønsker bistand i prosessen.