For enkel konklusjon

Ekspert på pressetikk Gunnar Bodal-Johansen mener PFU har hoppet for raskt til konklusjon under behandlingen av Norsk Kiropraktorforenings klage mot Aftenposten.

I sitt innlegg i M24 kritiserer presseetikk-eksperten PFUs fortolkning av Vær Varsom Plakaten i deres behandling av saken.

—Reportasjer og artikler som etterlater seg spørsmål leserne ikke får svar på, er i beste fall dårlig journalistikk. Fremsettes det beskyldninger mot noen som ikke får svare på beskyldningene, er artikkelen i verste fall dårlig presseskikk og dermed brudd på de presseetiske normene.

Det er for lett å konkludere med at det bare er den amerikanske kiropraktoren som har rett til en samtidig imøtegåelse. Selv om reportasjen i A-magasinet beskriver en situasjon i USA, rammer den kiropraktorer generelt og norske kiropraktorer i spesielt. Derfor må reportasjen oppfylle både kravet til kontradiksjon og kildebredde, skriver han.

Les innlegget i sin helhet på M24