Espen Ohren ble takket av som styreleder i Norsk kiropraktorforening

Takk Espen!

Espen Ohren ble takket av som styreleder i Norsk kiropraktorforening etter fire år ved roret.

Det var styremedlem Trine Jakobsen som fikk æren av å takke av Espen Ohren som leder av foreningen etter fire år som leder av sentralstyret, under festmiddagen på Radisson Blu Scandinavia i Oslo fredag kveld. Espen er nå inne i sitt siste kvartal som leder av Norsk Kiropraktorforening. Han overlater roret til sin etterkommer Anne Marie Seboskar Selven. Hun tiltrer som styreleder 1. januar 2023.

I sin tale trakk Trine fram Espens enorme kjærlighet til faget og hans nesten umenneskelige arbeidskapasitet, og det gjorde hun med disse velvalgte ordene.

Espen Ohren ble takket av som styreleder i Norsk kiropraktorforening

—Du har 25 års jubileum som kiropraktor i år. Du har sittet 10 år i sentralstyret, og fire år som Styreleder.

—Du har ledet foreningen med et hjerte som banker hardt for faget, for profesjonen og dens fortjente plass i det norske helsevesenet. Vi kan ikke akkurat si at dette bare har vært «smooth sailing». Det har tidvis vært høy sjø og motvind. Men du har stått stødig og du har aldri forlatt roret.

—Du er ekstremt hardtarbeidende og hva arbeidskapasitet angår er du nesten ikke menneskelig – du er en maskin. Jeg har kun sittet i styret i en liten stund, men jeg må si at jeg er imponert over hvor mye kunnskap du besitter, hvor mye du kan, og hvor hard du jobber. Og det er en ting jeg er litt misunnelig på – din evne til å lese et dokument èn gang, så er informasjonen lagret på hardisken.

—Jeg tør nesten ikke tenke på hvor mange arbeidstimer du har lagt ned for foreningen de siste årene. For når andre lukker pc’n og tar kvelden, har du knapt begynt. Og når andre tar en etterlengtet tur på hytta med familien for å koble av med fotturer i frisk fjelluft. Sender du familien på tur og blir selv igjen på hytta for å jobbe.

—Det er ingen hemmelighet at du elsker teknologi. Det er kanskje ikke så mange som vet det, men i «gamledager» var Espen faktisk DJ. Og det ryktes at hjemmekontoret hans er like godt utstyrt som styrhuset på det mest avanserte cruise-skip. Det er skjermer og kameraer og et lydanlegg de fleste vil trenge etterutdannelse for å finne fram i. Det kom godt med da koronaen traff landet med et brak vinteren 2020. Da ble vi kastet ut i en digital tilværelse som ikke bare var enkel å navigere i. Espen sto stødig ved roret og loset både ansatte og medlemmene gjennom denne perioden med stoisk ro.

Kaptein med stor K

Gaven som ble overrakt var symbolet på hvilken solid Kaptein Espen har vært for foreningen i de årene han har sittet som Styreleder. Et 100 år gammelt skipsratt ble overrakt en tydelig beveget Ohren.

—Jeg har forberedt mange taler til denne helgen, men ikke denne. Men jeg skal likevel prøve å si noen ord. Jeg vil først og fremst takke dere alle for tilliten. Jeg elsker denne foreningen og jeg elsker å jobbe for dere.

—Jeg har bestandig vært aktiv i foreningsarbeidet enten på lokalt, regionalt eller sentralt. Jeg vil, som Årets Kiropraktor tidligere i kveld trekke frem turnustiden som særdeles viktig. Det å komme inn i en forening på denne måten er utrolig fint og utrolig viktig. Derfor har det vært viktig for meg å være med å trekke lasset. Og selv om jeg nå trekker meg som styreleder blir dere ikke kvitt meg. Jeg kommer inn i kontrollutvalget. En gammel sirkushest, sagmugg og alt det der..