Bestemte seg for å vinne

Når du virkelig bestemmer deg for noe, ligger det en vilje i det som du ikke skal undervurdere. Det gjelder ikke bare i sport og idrett – det gjelder like mye for pasientene våre.

Lørdag 6. februar kjørte kiropraktor Geir Wiik inn til seier i Femundsløpet med en vinnertid på 24 timer og 27 minutter. Klassen han vant var 8 hunds klassen F200 som dekket en distanse på nesten 200 km.»

— Jeg kan ikke si annet enn at det var veldig morro. Ikke minst fordi jeg hadde satt F200 som et hovedmål og trent bevist fram mot det. Opplevelsen av å sette seg et konkret mål, legge en plan for å nå det, for så å satse alt, og oppleve at det funker. Det er kult! Du skal ikke undervurdere viktigheten av å bestemme deg for noe – det gjelder i sport, men det gjelder også i livet ellers.  

Geir er kiropraktor og driver klinikken Kiropraktorgruppen Stovner, i Oslo. Denne mentaliteten har han ikke bare med seg når han kjører løp. Han har den med seg i samtalene med pasientene sine også. Det å tørre å sette seg et konkret mål og virkelig bestemme seg for å nå det kan være avgjørende mener han. 

— Vi må tørre å stille krav til oss selv. Tørre å gå utenfor komfortsonene våre. Tørre å stole på kropp og hjerne. Om det er for å trene seg frisk etter skader eller det er å gjenerobre et liv i bevegelse etter en lengere perioder med vondt, eller på andre arenaer i livet. Når du virkelig bestemmer deg for noe, ligger det en vilje i det du ikke skal undervurdere. Sett deg et konkret mål, få hjelpen du trenger for å legge en realistisk plan, og gjennomfør. 

Han er hundekjører og kiropraktor, i den rekkefølgen. Da han valgte yrke, var det nemlig ikke bare faglig interesse som lå til grunn for beslutningen. Det å ha frihet i hverdagen til å drive aktivt med hundekjøring var en av årsakene til at han valgte kiropraktikk. Det å selv kunne designe sin egen arbeidshverdag var avgjørende. Han er med andre ord en erfaren hundekjører, og forteller ydmykt når vi snakker sammen, at han nok var blant de mest rutinerte på nettopp denne distansen, som han forklarer er Femundsløpets korteste.  

—Tidligere har jeg konkurrert i de andre distansene. Men når du skal konkurrere med åtte hunder er det mye som skal stemme. Alder og formen på hundene, erfaringen og samspillet dem imellom. Din egen form og ikke minst teamet som helhet. Denne klassen var riktig for oss denne gangen. 

Først i mål

—Nå er det jo en stund siden vi har fått konkurrere som normalt så jeg hadde ingen formening om hva konkurrentene mine var gode for, her måtte jeg bare kjøre mitt eget løp. Men formen er bra både på meg og bikkjene, vi har trent godt i mange år for å delta på lange løp, så jeg bestemte meg fra start, dette skal jeg vinne! Jeg brukte tre minutter lengre tid på hele løpet enn jeg hadde planlagt med. Å se at treningsstrategi og løpsopplegg fungerte helt etter planen, det er klart det er moro. 

Geir Wiik inn mot mål.
Foto: Irene Welle

I tillegg til å kjøre inn til seier så ble du også tildelt veterinærenes “Best Dog Care Award” for måten du behandler hundene dine på under løpet. 

— Det stemmer! Det er jo veldig hyggelig. Jeg tar godt vare på bikkjene mine. Vi er et team. De er lojale og skal også ha en god opplevelse. Det er en del av pakka, å vite når jeg kan kreve mer av dem og når jeg må se meg fornøyd med innsatsen. Også skal det sies, at det er lett å ta godt vare på bikkjene når alt klaffer fra start. Mye kan skje i løpet av et langt løp, utstyr som må repareres og fikses. Jo mindre sånne ting du strir med, jo bedre er det for alle.  

Vi gratulerer Geir og bikkjene så mye med både seier og velfortjent pris!  

En mer troverdig ambassadør for slagordet Et liv i bevegelse skal vi lete lenge etter.

Foto: Geir Wiik

Publisert: 17. februar 2022 ( sist endret: 17. februar 2022 )