Lothe valgt som europeisk styremedlem i World Federation of Chiropractic

NKFs tidligere styreleder, Jakob Lothe, er valgt som én av de to europeiske representantene til det nye styret i kiropraktorenes verdensføderasjon WFC. 

Annethvert år avholdes det regionale valg til styremedlemmene i WFC. For kommende periode (mai 2022 til april 2024) vil Lothe representere europeiske kiropraktorer, sammen med sveitseren Gian Joerger (ChiroSuisse). 

Det var NKFs sentralstyre som i fjor høst nominerte Jakob Lothe som styrekandidat til WFC, og der det til slutt var tre europeiske kandidater som kjempet om de to plassene. 

Jakob Lothe er naturligvis glad for valgresultatet. 

— Muskel- og skjelettplager er den største enkeltårsaken til uførhet over hele verden. Tradisjonelle helsesystemer redder liv, men møter sin egen begrensning i kampen for å få ned uførheten. Bedre rehabilitering krever omorganisering, arbeidsstyrke og kompetanse. Her kan kiropraktorene utgjøre et viktig bidrag til nye og bedre løsninger på denne globale utfordringen.  

— Jeg er overbevist om at fremtiden for kiropraktikken er avhengig av vår evne og vilje til definere vår egen rolle, og i større grad integreres i de ulike helsesystemene rundt om i verden. Videre fremgang og endring for profesjonen vår vil kreve sterke, vokale og demokratiske internasjonale organisasjoner som fremmer kiropraktikk og muskel- og skjeletthelse globalt. WFC er definitivt en av disse, og jeg gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet!

Vi gratulerer Jakob med valget! 

Her er WFCs offisielle kunngjøring av valgresultatene: 

WFC ANNOUNCES DIRECTORS FOR 2022-2024 

Following the closing of ballots in its Asia and Europe regions, where the number of nominations exceeded the number of seats on the board, the WFC can announce that the Board of Directors for the period May 2022 – May 2024 will be as follows: 

Carlos AYRES (Peru) – Latin America 
Ryan COSTER (Canada) – North America 
Glenn GUILDERSON (Canada) – North America 
John MALTBY (United States) – North America 
Holly TUCKER (United States) – North America 
Dana LAWRENCE (United States) – North America 
Jakob LOTHE (Norway) – Europe 
Gian JOERGER (Switzerland) – Europe 
Stathis PAPADOPOULOS (Cyprus) – Eastern Mediterranean 
Kendrah DA SILVA (South Africa) – Africa 
Andrew LAWRENCE (Australia) – Pacific 
Corrian POELSMA (New Zealand) – Pacific 
Keisuke TAKEYACHI (Japan) – Asia 

Seats on the Board are dictated by the total membership numbers of WFC Members in a particular region – North America has 5 seats, Europe and Pacific each hold 2 seats and the remaining four WFC regions each elect one seat. WFC Member associations with more than 3000 members can 

independently appoint one director for every 3000 members in their membership. This rule means that the Canadian Chiropractic Association and American Chiropractic Association can appoint two directors and one director respectively. 

The current term of office expires in May 2022, when the new Board will elect its Executive Officers and commence a two-year term. 

Publisert: 20. januar 2022 ( sist endret: 20. januar 2022 )