Anne Marie Selboskar Selven er Årets kiropraktor 2021

Anne Marie Selboskar Selven som er annen generasjons kiropraktor og ekte en ildsjel i Norsk Kiropraktorforening, mottok prisen på hjemmebane i kveld til trampeklapp fra foreningens medlemmer.

Foto: Øistein Holm Haagensen

Tradisjon tro overrekkes prisen av foreningens leder, som også bestemmer hvem prisen skal gå til. Espen Ohren innledet årets prisutdeling med disse velvalgte ordene;

—Årets kiropraktor 2021 er en person som har bidratt og deltatt i vår forenings arbeid over flere år. Vedkommende tok tidlig tak i foreningsarbeidet etter hjemkomsten til Norge og kan gjerne beskrives med hedersbetegnelsen: Ildsjel.

—Dette er en person som alltid rekker opp hånden, deltar, bidrar og trekker fremover. Vedkommende har hatt roller og verv som Utvalgsmedlem og leder av Turnusutvalget. Sittet som medlem av både Desisjonsutvalget og Valgkomiteen. Har bidratt til mye under NKFs Landsmøter opp igjennom årene med blant annet roller som: Sekretær og medlem av Fullmaktskomiteen.

—Vedkommende er 2. generasjons-kiropraktor og er født «på 70-tallet» med sin utdannelse fra AECC. Siden sin autorisasjon – nesten på dagen 20 år siden – har vedkommende også sittet i NKFs Sentralstyre og er i dag utvalgsmedlem i Kontrollutvalget.

—Hun er medlem av KIRO-bandet og har en sangstrupe som få andre! Er alltid superengasjert for hva hun deltar i eller setter seg fore. Og hun er den eneste jeg vet som skriver referater på rim.

—Årets kiropraktor hedres på bakgrunn av sitt sterke engasjement og mange viktige bidrag over mange år til foreningen, faget, profesjonen og ikke minst til våre nye kiropraktorer. Hun har et smittende positivt vesen og nærvær. Og hun sa selvfølgelig ikke nei da hun ble forespurt denne gangen heller.. Årets kiropraktor 2021 er også kveldens toastmaster: Anne Marie Selboskar Selven

Anne Marie mottar hedersprisen på hjemmebane og feires denne kvelden på skikkelig vis. Kiropraktorforeningen markerer 100 år med kiropraktikk i Norge og arrangerer i kveld 1920-tallsfest for sine medlemmer. At kvelden skulle ta denne vendingen hadde toastmateren dog ingen anelse om.

—Dette hadde jeg aldri trodd. Det er ikke ofte jeg blir målløs, men det er jeg nå, uttaler en tydelig preget Anne Marie før hun skjuler ansiktet i de, for anledningen, gullkledte hendene.

Håndblåst

Det kom kanskje overraskende på henne, men av reaksjonen blant festdeltakerne så var det tydelig at dette var noe veldig mange mente var høyst fortjent , og kanskje til og med på høy tid.

Årets kiropraktor får en håndblåst karaffel fra Bærums Verk Glassblåseri. Karaffelen er fra en serie på 5 karafler som er spesielt laget for Norsk Kiropraktorforening der ryggsøylen representeres igjennom linjene i glasset.

Med karaffelen i hånden forteller Anne Marie i kveld om da hun i 8-klasse fikk i skoleoppave å skrive om fremtidsdrømmen.

—Jeg skrev at min framtidsdrøm var å bli kiropraktor. Åtte sider ble det. Jeg fikk fem pluss.

Gullkantet kveld

Gallamiddagen er også arena for utdeling av gullkantede diplomer. Årets, og også denne gangen fjorårets, nyutdannede kiropraktorer ble ønsket velkommen til Norsk Kiropraktorforening på tradisjonelt vis. De fikk utdelt sine diplomer og løftet høyre hånden og avla kiropraktorløftet.

Etterutdanningsutvalgets fagpris

Kiropraktor og forsker Cecilie Øverås fikk Etterudanningsutvalgets fagpris.

ELiBs posterpris

Kiropraktor og forsker Birgitte Myhrvold sikret seg ELiBs posterpris og fikk Spinalis-stolen hun sitter på til odel og eie.

Spesialister

Ingjerd Lehn Østhus fikk sitt diplom og kan heretter smykke seg med tittelen Spesialist i Barne- og ungdomskiropraktikk.

Vi gratulerer alle sammen!