Mirakelmannen, mine damer og herrer!

Med en elegant håndbevegelse presenterer «Skal vi danse» -deltaker Marte Bratberg kiropraktor Øistein Holm Haagensen som som mirakelmannen.

Marte Brattberg er programmleder for “God Kveld Norge” på TV2, og deltaker i “Skal vi danse” i samme kanal. “God Kveld Norge” følger selvsagt sin egen programleder tett i konkurransen, og sist lørdag kunne de fortelle at hun går ukentlig til kiropraktor fordi kroppen får kjørt seg. Brattberg lar et kamerateam følge henne inn på behandlingsbenken, og det er etter endt behandling hun smilende inn i kameraet kaller kiropraktoren for mirakelmannen.

Se innslaget fra “God kveld Norge” her

Øistein er kiropraktor på NEMUS på Storo og Bjølsen i Oslo, og det var han som beskjedent behandlet Marte Bratberg på “God Kveld Norge” lørdag kveld. Som kiropraktor har han fulgt flere tidligere dansere i «Skal vi danse», og da Marte ønsket å la et TV-team følge henne på behandling aksepterte han det, siden hun ville vise at kiropraktikk ikke bare er «knekk og brekk».

—For meg var det viktig å benytte denne anledningen til å vise at vi kiropraktorer jobber mye mer bredspektret enn hva mange tror. I min rolle som kiropraktor jobber jeg med diagnostisk ultralyd, og bruker blant annet elektromagnetisk trykkbølge, laser, øvelser og taping i tillegg til tradisjonelle manuelle teknikker. Dette var det viktig for meg å få frem om de først skulle filme en behandling, forteller Øistein.

Øistein jobber en del med dansere generelt og tenker nok at det er grunnen til at han også de siste årene har fått «Skal vi danse» -deltakere til behandling.

—Deltakere i denne serien trener plutselig mange timer hver dag med noe de ikke har trent før. Det gir lett overbelastning og småskader som trenger ekstra oppfølging. Toppidrettsutøvere får ofte mye slik oppfølging, og her har utøverne økt treningsmengde dramatisk på kort tid.

—Det er flere av oss ved klinikken her som følger opp disse deltakerne. De trenger jo ofte behandling utenfor vanlig klinikktid og det kan være at vi f.eks. stiller opp lørdag morgen før den avgjørende sendingen for behandling og legger på tape som kan brukes på TV.

Hun kalte deg mirakelmannen, hva tenker du om det?

—Det er jo veldig hyggelig! Det må vel bety jo at jeg leverer en behandling hun er fornøyd med, avslutter han.