Kiropraktor Tom André Hauge er muskelskjelett-ekspert på TV 

“Spør eksperten” er et folkelig program på TV Haugaland som tar for seg ulike yrker. Programmet går i dybden på fagfelt, kompetanse og ekspertise, og hvordan denne ekspertisen kan komme folk der ute til gode. Tom André har blitt hentet inn som ekspert for å snakke om muskelskjelettplager generelt og kiropraktikk spesielt. 

—Jeg var litt spent på hvordan dette ville bli. Det er helt nytt for meg, men det har utelukkende vært en positiv opplevelse, forteller kiropraktoren som til daglig jobber ved Klinikk Selsaas i Haugesund. 

Ønsker å avlive noen myter og fronte faget 

Da Tom André sa ja til å bli med i programmet var det i all hovedsak to grunner som veide tyngst. 
 
—For det første så jeg her en mulighet til å formidle til et ganske stort publikum hva vi kiropraktorer egentlig driver med. Få fram hvilken kompetanse vi besitter og si noe om hva vi kan hjelpe folket med. Formidle hvordan vi faktisk jobber og veldig gjerne bidra til å avlive myten om at vi knekker på samlebånd. Den muligheten tenker jeg at vi alle bør gripe om vi får den, et slags felles ansvar kan du kanskje si. For det andre så tenkte jeg at jeg har veldig godt av å trå utenfor min egen komfortsone. 
 
— For du er ikke egentlig typen som liker å stikke deg fram? 

—Nei det er jeg ikke! Det var med en litt blandet følelse jeg sa ja, for jeg er ikke egentlig en utadvendt person. Nettopp derfor jeg tenkte at det var litt viktig å gjøre dette. Det er ikke i komfortsonen du vokser, og vi har alle noe å vinne på med å utfordre oss selv litt. Jeg har holdt en del foredrag tidligere og er veldig komfortabel med det. Å stille på TV er likevel å ta det hele hakket lenger. 
 
Foreløpig gjester Tom Andre to av programmene i serien, men han utelukker ikke at dette er noe han vil fortsette med dersom kanalen ønsker det. 

—Å snakke fag på denne måten er utelukkende positivt. Det er jo dette jeg brenner for. Det gjør jeg veldig gjerne mere av. Dessuten så når det ut til folk. Allerede nå får jeg pasienter som aldri tidligere har gått til kiropraktor, men som har fått øynene opp for hvordan vi jobber og hvilke problemstillinger vi kan hjelpe med. Det er veldig kjekt, for det er jo hele poenget! 

Se første programmet med Tom André på TV Haugaland