Åpner for behandling tilnærmet som normalt fra 20. April 

Helsedirektoratet ga i går, 7. april, beskjed om at kiropraktorer fra og med 20. april kan møte alle sine pasienter ansikt til ansikt under forutsetning av at en bransjestandard for smittevern er på plass. 

Bransjestandarden skal lages av FHI i samarbeid med profesjonsforeningene. 

-NKF ser frem mot å samarbeide med FHI i arbeidet for å ferdigstille en bransjestandard for smittevern som vil ligge til grunn for igjen å ta pasienter i behov for undersøkelse og behandling inn til mer normale konsultasjonssituasjoner igjen. På denne måten vil både pasienter, ansatte i klinikkene og kiropraktorene selv få visshet og trygghet. 
 
-Rygg- og nakkepasientene har stått uten behandlingstilbud for sine plager gjennom hele koronakrisen. Det er viktig at vi nå får en bransjestandard på plass slik at klinikkene snarlig kommer tilbake til mer normal drift slik at disse pasientene vil kunne få nødvendig behandling, sier Espen Ohren, styreleder i Norsk Kiropraktorforening