Olve Lyngset - Kiropraktor MNKF og kiropraktor Jonathan Arkin

Kliniske oppdateringer om vår forståelse av hjernebasert svimmelhet. Hvordan diagnostisere og behandle Krystallsyke og hva er de vanligste typene av svimmelhet. 

Olve Lyngset ble uteksaminert fra Palmer college of Chiropractic i 1993. Han har siden det vært i konstant etterutdanning. Olve har etterutdanning innen nevrologi med fordypning innen behandling av svimmelhet og balanseproblemer, og har dette som ett av sine satsningsområder. I tillegg har han en fordypning i diagnostisering og behandling av barn og unge med adferdsproblemer og konsentrasjonsvansker. De siste årene har Lyngset fokusert mye på behandling av hjernerystelse/post commotio plager, samt testing og behandling av mat-intoleranser og stoffskifte-problemer. I tillegg til disse fordypningene har han lang og bred erfaring i å behandle alle former for nerve-/muskel-/skjelettplager. Lyngset er foredragsholder i Norsk kiropraktorforenings (NKF) regi, og underviser andre kiropraktorer innen kiropraktikk, nevrologi, svimmelhet og adferdsproblematikk. Han har også sittet fire år i NKF sin etterutdanningskomité. Til daglig jobber Olve som privatpraktiserende kiropraktor ved Eureka Kiropraktikk på Strømmen. 
I perioder har Lyngset fungert som kiropraktor for lokale idrettsklubber, i all hovedsak med fotball, ishockey, kampsport og dans. Olve bruker den til enhver tid mest kunnskapsbaserte behandlingen, og har som mål å gi sine pasienter en grundig undersøkelse og et gjennomtenkt behandlingsopplegg med råd og veiledning for hjelp til selvhjelp. Spesielle satsingsområde er: Svimmelhet, krystall-syke, adferdsproblemer og hjernerystelse.  

Jonathan Arkin er kiropraktor med etterutdanning innen i funksjonell nevrologi fra USA. Han har spesialisert seg innen nevrologi og de forskjellige tilstandene som kan oppstå ved hodeskader og andre nevrologiske sykdommer. Han har i en årrekke vært behandlende kiropraktor ved et prestisjetungt hjerneskadesenter i Amerika, og underviser ved Carrick Institute og i postgraduate nevrologi i hele Europa og USA. Til daglig jobber han ved Klinikk For Alle på Nationaltheateret i Oslo hvor han primært behandler hjernerystelser, migrene, kroniske smerter og læringsvansker.

Ideen om kiropraktisk nevrologi er veldig enkel. Hjernen styrer absolutt alt i kroppen, muskler, ledd, organer og blodomløp. Ved å adressere hjernens funksjon kan mange uventede forhold hjelpes. For eksempel er tusenvis av tilfeller av hjernerystelse og hjernerystelse blitt behandlet over hele verden takket være innovasjonene innen kiropraktisk nevrologi.

Etter å ha deltatt i avansert trening i bevegelsesforstyrrelser, vestibulær rehabilitering, hjerneskader, sportsanvendt kinesiologi og emosjonell terapi, har Dr. Arkin et utrolig unikt og mangfoldig sett med ferdigheter som lar ham hjelpe selv de mest utfordrende tilfellene.   

Dr. Arkin er en publisert kliniker som dukker opp i grensene til nevrologi hvor han håper å hjelpe andre leger ved å rapportere hvordan han får suksess fra vanskelige pasienter. 

RELATERTE ARTIKLER

En kiropraktor som gir behandling eller tjenester som blir dekket av folketrygden kan etter avtale få refusjon fra HELFO.

I Norge ble kiropraktikk en offentlig godkjent helseprofesjon i 1989. Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin klini...

Kiropraktorer har spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Hos kiropraktoren får du stilt din diagnose på grunnlag av sykehistore, klinisk undersøkelse og eventuelle ...