Webinarserie: Tolkning av muskelskjelett MR for behandlere


Kurs: Webinarserie: Tolkning av muskelskjelett MR for behandlere

Arrangør:
Norsk Kiropraktorforening
Dato:
On 08.09 - 10.11 | 2021
Påmeldingsfrist:
Ti 07.09
Sted:
Webinar
Kursavgift:
Webinarserie MR (fem webinarer) - 1600 NOK
Godkjente timer/poeng:
7,5

For å se medlemspriser må du logge inn

Fra mai til november arrangerer vi en webinarserie rettet mot tolkning av MR. Kursholder er Roar Pedersen som er en erfaren MSK-radiolog. Ønsker du å delta på hele serien, melder du deg på i link, men ønsker du kun enkeltwebinar, sendes epost til kurs@kiropraktikk.no. 

Det første webinaret er allerede gjennomført. Det ble gjort opptak og man kan fremdeles melde seg på hele serien (kr 1600), og få dette tilsendt. Opptakene er tilgjengelige i 4 uker fra kursdato, så vær obs på å se det innen fristen.

Datoer og temaer

19/05: Grunnleggende MR-metode (kun opptak mulig)

I dette webinaret får du en innføring i MR-metode fra de helt basale byggestenene i bildeteknikken. Du vil få høre om forskjellige sekvenser, feilkilder, teknikk og gjennomføring, kontraindikasjoner og diagnostisk tankegang hos en radiolog. Teori og praktiske eksempler vil gi deg en bedre forståelse av den bildediagnostiske metoden, og legge grunnlaget for at du skal kunne bruke bildene også i din kliniske hverdag. 

08/09:  Slik vurderer du MR kne

Kneleddet er en av de aller mest hyppig undersøkte regionene innen MSK. I dette webinaret vil du få en gjennomgang av anatomi og patologi fra et skadeperspektiv, og bli mer fortrolig med vurdering av menisker, ligamenter, korsbånd, benmarg og brusk. Normale varianter og pitfalls vil bli omtalt, og praktiske eksempler vil illustrere hvordan du navigerer i en MR-undersøkelse av kneleddet. 

22/09: Slik vurderer du MR ankel 

Ankelleddet skades ofte og gir ofte opphav til symptomer. Leddet kan være vanskelig å vurdere både klinisk og på bilder. I dette webinaret vil du få en gjennomgang av anatomi og patologi fra et skadeperspektiv, og bli mer fortrolig med vurdering av sener, ligamenter, knokler og bløtdeler. Normale varianter og pitfalls vil bli omtalt, og praktiske eksempler vil illustrere hvordan du navigerer i en MR-undersøkelse av ankelleddet.

13/10: Forstå stressreaksjoner på MR - det vanligste funnet

Det grunnleggende funnet på MR innen skade og overbelastning er stressreaksjonen, enten den er akutt eller kronisk, subtil eller uttalt, i ben eller bløtdeler. I dette webinaret vil vanlige og uvanlige stressreaksjoner bli illustrert og forklart, og du vil få tips til å finne disse skadene på bilder. 

10/11: Utfordringer i MR diagnostikk, vanskelige bilder og diagnoser

I dette webinaret vil du få høre om hva som er vanskelig og hva som er lett i MR diagnostikk fra et skadeperspektiv. Hvorfor overses skader? Hvorfor stemmer ikke MR alltid med klinikken? Er MR nyttig eller bare til bry? Slike og liknende problemstillinger vil bli diskutert og illustrert slik at du kan få et bedre innblikk i hvilke begrensninger og muligheter MR har.

Pris

kr 1600 for hele webinaerserien (5 webinarer for prisen av 4). 

Det er mulig å delta på enkelt webinarer. Da er det påmelding direkte til kurs@kiropraktikk.no. Pris for enkeltwebinar er kr 400.

Tidspunkt

kl 19.00-20.30

Foredragsholder

Roar Pedersen er en erfaren MSK-radiolog, som jobber hver eneste dag med MR av alle forskjellige ledd i kroppen, både idrettsskader, mosjonsskader, degenerative forandringer og alle andre utfordringer innen MSK-diagnostikk. Han er fagansvarlig radiolog for MSK i Unilabs Røntgen, og har jobbet i privat radiologi siden 2004. Roar er en erfaren foreleser og underviser i faget, og har hatt mange verv og oppdrag innen norsk og europeisk MSK-radiologi. Gjennom årene har han samlet et stort volum av kasuistikker og erfaringer, som han gjerne ønsker å formidle videre. Han viser kasuistikker på Instagramkontoen "mskradiologyno". 

Plattform

Teams (link og informasjon blir sendt ut i forkant til alle påmeldte)

Opptak

Det blir gjort opptak av hvert webinar (tilgjengelige i 4 uker).

Kurset er forbeholdt MNKF og får støtte fra fond for etter- og videreutdanning.

KURSKALENDER

To 16.09 - 18.09 | 2021

Holberg Terrasse kurs- og konferansesenter, Stensberggata 27 0170 Oslo