Webinar: Spondylartropatier


Kurs: Webinar: Spondylartropatier

Arrangør:
Norsk Kiropraktorforening
Dato:
On 23.08 | 2017
Påmeldingsfrist:
Ti 01.08
Sted:
Webinar - nettbasert undervisning
Kursavgift:
150
Antall kursdeltagere:
50
Godkjente timer/poeng:
1,5

Foreleser Jørgen Jevne gir en introduksjon til spondylartropatier, med oversikt over historie, inndeling/subgruppering, kliniske karakteristika, bildediagnostikk og behandling.

Målet med webinaret er å gjøre deg som kiropraktor oppdatert på ny forskning, diagnostisering og behandling av spondylartopratier.

For 15 år siden ville en tidlig diagnostisering av spondylartropati ha liten betydning for den aktuelle pasienten. Behandlingen var stort sett den samme, og prognosen var relativt sett dårlig, uansett når i sykdomsforløpet man ble diagnostisert. 2000-tallet har vært en medisinsk revolusjon for denne pasientgruppen. Nye, relevante medikamenter har vist særdeles lovende resultater. Og kanskje enda viktigere, desto tidligere pasientene diagnostiseres, desto bedre resultater ses av biologisk behandling. Et spesielt problem innen denne gruppen har vært diagnoseforsinkelser. Mange pasienter er kasteballer i helsevesenet i over 10 år før diagnosen stilles. Nye diagnosekriterier og epidemiologisk forskning har vist at vi ved å være årvåkne kan redusere disse forsinkelsene drastisk.

Kurset er dessverre fulltegnet. 

Kurset begynner kl. 20.

KURSKALENDER

To 30.08 - 01.09 | 2018

Norsk Kiropraktorforening, Storgata 10a, Oslo

01.09 | 2018

Scandic Oslo City, Europarådets plass 1, Oslo