Introduksjonskurs i Funksjonell Muskeltesting (FMT Modul I)


Kurs: Introduksjonskurs i Funksjonell Muskeltesting (FMT Modul I)

Arrangør:
Muskeltesting / Morten Johannessen
Dato:
06.11 - 07.11 | 2021
Sted:
NKF, Storgata 10a (inngang Skippergata, 8. etg), Oslo
Kursavgift:
Normal price - 5000 NOK
Antall kursdeltagere:
24

Muskler gir oss styrke, stabilitet og fleksibilitet og fungerer gjennom automatiske refleksmekanismer eller viljestyrt kontroll. Hva skjer når musklene ikke aktiveres optimalt, for eksempel når man snur hodet og får kink i nakken eller spurter og pådrar seg hamstringstrekk?  Hva kan forstyrre nevromotorisk kontroll og hvordan tester vi dette?

På dette kurset vil vi gå gjennom hvordan man kan bruke muskeltesting til å avdekke dysfunksjonelle bevegelsesmønstre som forårsakes av muskler i ubalanse. Vi tester muskler for å avdekke «svake» eller hemmede muskler som forstyrres av feilaktig proprioseptiv input fra diverse mekanoreseptorer i muskler, sener, ledd og leddbånd. Vi vil gjennomgå rasjonelle forklaringsmodeller på hva som hindrer muskler i å fungere normalt og setter det hele i system. Det er lagt opp til mye praktisk øving og du vil i løpet at kurset lære både undersøkelses- og behandlingsstrategier.

Målet med kurset er at deltakerne skal utvikle ferdigheter slik at de kan begynne å teste pasienter og umiddelbart vise til funksjonelle forandringer i muskelstyrke eller muskelaktivering, og således lettere adressere underliggende problemer og ikke bare kompenseringer. Alle behandlere kan bruke funksjonell muskeltesting som et tilleggsverktøy, uavhengig av profesjon eller behandlingsteknikk.

Foredragsholder

Morten har over 20 års erfaring med funksjonell muskeltesting og jobber på NEMUS Bryn i Oslo. Han har tidligere jobbet i Premiere League som kiropraktor og bruker muskeltesting på alt fra idrettsutøvere til ordinære pasienter.

Assistentinstruktør: Ingvild Næstvold, kiropraktor

Modul I er det første av en kursrekke på tre moduler i Funksjonell Muskeltesting og kan tas helt for seg selv. Modul II og III bygger på den foregående modulen og må tas i rekkefølge.

De neste kursene:

29.-30. januar: Modul II - Funksjonell Muskeltesting for viderekommende. deltager.no/event/muskeltestingmodul2 

2.-3. april: Modul III - Avansert Funksjonell Muskeltesting. deltager.no/event/muskeltestingmodul3 

Rabattert pris for alle tre moduler er 12.000 kroner. (Velg rabattert pris 4000,- i feltet klasse/kategori og skriv «Totalpakke» i feltet kampanjekode. Du må melde deg på alle modulene separat).

Ved spørsmål vennligst send epost til post@muskeltesting.no.

Pt er det usikkert hvor modul 2 og 3 gjennomføres. 

Hvis kurset blir fulltegnet, vil de som er forhåndspåmeldt på alle tre modulene bli prioritert.

Avmelding før 30 dager før arrangementsstart = 100% refusjonAvmelding før 14 dager før arrangementsstart = 50% refusjonAvmelding mindre enn 14 dager før arrangementsstart = null refusjon

 

Les hva andre deltakere har sagt om kurset:

Jeg deltok på kurset for å lære noe nytt, men ante ikke hvor utrolig matnyttig dette var. Dyktig foreleser som kan stoffet sitt godt. Masse nye tester og teknikker som man kan bruke på mandagsmorgen. Pasientene blir mektig imponerte over disse nye verktøyene. Anbefales!!!

Tor Erik Ekle, kiropraktor

Bli Optimal - Din Kiropraktorklinikk

Et spennende kurs med et godt kursopplegg, hovedsakelig basert på mye praksis. Alltid moro når man kan ta nye ting i bruk mandag morgen!

Mari Wiggen, kiropraktor

Harestua Medisinske Senter

Deltok på kurs i Funksjonell Muskel Testing (FMT) med Morten i november og er svært godt fornøyd. Kurset var forfriskende praktisk og fullstappet med kunnskap som kan integreres i klinisk arbeid allerede ved neste arbeidsdag. Morten tok oss gjennom teorien på en lettforståelig og nøktern måte for så å demonstrere teknikker og protokoller.Dette kurset tar et emne som mange av oss har kunnskap og erfaring med allerede, setter det i et system og gjør det både enkelt og kraftfullt for oss og pasienten.FMT er et nyttig verktøy å ha for alle kiropraktorer og annet helsepersonell for øvrig, anbefales!

Helge Haavaag, Kiropraktor 

NEMUS Harstad 

FMT er et veldig spennende konsept. Kurset var praktisk rettet med mye hands-on. Dette kan du anvende rett i klinikken. Morten er også en superflink kursholder.

Sindre Sognefest, fysioterapeut/manuellterapeut

Ganddal Terapi og Trening

Veldig bra kurs. Undersøkelsesmetoden er enkel å lære og jeg kunne bruke det allerede dagen etter kurset. Fin måte å avdekke muskulære ubalanser hos pasienter med kroniske plager.

Kjersti Larsen, fysioterapeut

Nesbru Fysio og Manuellterapi

 

KURSKALENDER

To 28.10 | 2021

Clarion Hotel Trondheim, Brattørkaia 11, Trondheim