Kristin Lo Nystrøm er Årets kiropraktor 2019!

Tildelingen fant sted på gallamiddagen under Faglig Kongress i Stavanger. Prisen deles ut hvert år til et medlem av profesjonen som har utmerket seg spesielt i året som har gått.

Tradisjon tro overrekkes prisen av foreningens leder, som også bestemmer hvem prisen skal gå til. Espen Ohren innledet årets prisutdeling med disse velvalgte ordene; 

Årets prismottaker blir tildelt prisen «Årets Kiropraktor 2019» av flere årsaker over tid, men spesielt for nyere tids aktivitet. 

Vedkommende har i det siste bidratt spesielt for profesjonen, faget og fagutvikling. Og på sett og vis også fagpolitisk. Vedkommende har bidratt til tverrfaglig samarbeid og forståelse over flere år der tilstedeværelse, smidighet og vennlighet har vært varemerker for å få dette til.
En pioner-ånd på dette feltet kan det sies at prisvinner har hatt og fortsatt har – som har båret og vil fortsette å bære frukter i årene som kommer. Prisvinneren har lenge – kanskje alltid - hatt et brennende engasjement for sin kliniske hverdag med hovedfokus på en pasientgruppe. Prismottaker har litt fartstid og er utdannet ved AECC. 

Hun har styrket faglig forståelse mot annet helsepersonell, innledet og deltatt i samhandling og bygget samarbeidslinjer på tvers av profesjoner. Hun har bygget gode bånd til lokale leger og fysioterapeuter. Hun har bygget samarbeid med helsesykepleiere og sykehusavdeling ved det lokale sykehuset.  Hun har for «mange år siden» sittet i Sentralstyret og har vært referent ved flere Landsmøter. 

De siste årene har hun vært en betydelig bidragsyter og etterhvert ledet arbeidet med Fagutvikling og Spesialistutdanningen for våre nye spesialister i Barne- og Ungdomskiropraktikk. Arbeidet krones i dag med vårt første kull med Spesialister i Norsk Kiropraktorforening, der hun selv også er en av det første kullet som oppnår denne tittelen. 

Som dere nå har forstått er årets kiropraktor 2019; Kristin Lo Nystrøm! 

Det var en overrasket Kristin Lo Nystrøm som mottok utmerkelsen.  
—Dette kom veldig overraskende!  De som får denne prisen er bautaer innen norsk kiropraktikk. Det hadde aldri falt meg inn at jeg kunne få denne prisen. 

Og det var en takknemlig og alvorlig Kristin som ydmykt takket for prisen i kveld. 

—Vi som jobber med barne- og ungdomskiropraktikk gjør så mye mer enn å hjelpe spedbarn med vondt i magen og deres fortvilede foreldre. Vi jobber med fremtiden! Tusen, tusen Takk!!

De første spesialistene 

Det var en glad gjeng på 16 kiropraktorer som i kveld mottok sine gyldne diplomer som NKFs første fag-spesialister. 
Anja Blikstad, Ann Kristin Homdrum, Anne Helene Moksness, Bente Kvitvær Nordmo, Cathrin Alvestad Slettebø, Cathrine Herneblad-Due, Elisabeth Aas-Jakobsen, Harald Hægland, Hilde Sjo Tavares, Inger Kjærmann, Kristin Lo Nystrøm, Linda Gøransdotter Ohren, Mari Slinning Korsnes, Marit Jansen Sundmoen, Mette Wangberg Storhaug, Silje Strand kan nå smykke seg med tittelen Spesialist i Barne- og ungsomskiropraktikk. 

Etterutdanningsutvalgets (EUU) fagpris 

Tidligere på dagen ble Aleksander Chaibi tildelt Etterutdanningsutvalgets fagpris. Tildelingen ble gjort over Skype ettersom Aleksander ikke var tilstede.  EUU tildeler Chaibi denne prisen for hans ekstraordinære innsats til videre utforskning av kiropraktorfaget. Hans artikkel ”A risk-benefit assessment strategy to exclude cervical artery dissection in spinal manual-therapy: a comprehensive review” er den nest mest leste artikkelen i journalen Annals of Medicine noen sinne.

 

RELATERTE ARTIKLER

Torsdag 29. september var NKF invitert til høring på Stortinget om meldingen ”Verdier i pasientens helsetjeneste. Melding om prioritering”. Foreningen brukte sin taletid til &...

Forskere ved University of Ontario Institute of Technology er i disse dager i gang med å utvikle et innovativt verktøy som skal kartlegge funksjon og funksjonshemming hos pasienter med sm...

Vi viser til Helse- og omsorgsdepartementets høringsnotat datert 20. juni 2016.  Norsk Kiropraktorforening støtter departementets forslag om automatisering av egenandelstak 2 og avv...