Nakkesmerter på agendaen

Førstesideoppslag og fire hele sider i søndagens utgave av VG var denne uken viet til årsakene, diagnostiseringen og behandlingsmetoder knyttet til nakkesmerter. 

Smerter i nakken kan oppstå som følge av en brå bevegelse, og gå over av seg selv. Men de kan også bite seg fast og skyldes stress, traumatiske opplevelser i oppveksten eller være tegn på underliggende sykdom. Slik starter VG-saken som sto på trykk søndag 19. september, før den forklarer hvor mange nordmenn som opplever disse plagene hvert eneste år og hva dette koster det norske samfunnet knyttet til sykefravær.


Styreleder i Norsk Kiropraktorforening Espen Ohren er intervjuet i saken og forklarer noen av årsakene til hvordan nakkesmerter oppstår, hvordan de diagnostiseres og behandles. 

Les saken i sin helhet her

RELATERTE ARTIKLER

En kiropraktor som gir behandling eller tjenester som blir dekket av folketrygden kan etter avtale få refusjon fra HELFO.

I Norge ble kiropraktikk en offentlig godkjent helseprofesjon i 1989. Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin klini...

Kiropraktorer har spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Hos kiropraktoren får du stilt din diagnose på grunnlag av sykehistore, klinisk undersøkelse og eventuelle ...