Cecilie K. Øverås tatt opp blant CARL II Fellows

CARL, Chiropractic Academy for Research Leadership, annonserte denne uken andre kohort med 14 forskere for 2020-2023. Norske Cecilie K. Øverås, som arbeider med PhD ved NTNU og SDU, ble valgt ut  blant 41 søkere fra hele verden.

- Før jeg startet med forskning så jeg for meg at dette skulle være litt ensomt, i alle fall sammenlignet med klinisk praksis, men så har jeg oppdaget at teamarbeid er det som virkelig høyner kvaliteten på forskning selv om man selvfølgelig også må sitte alene å fordype seg, forteller Cecilie. - Nå ser jeg frem til å bli kjent med de andre CARL II ‘fellows’ og finne ut av hva vi kan få til sammen.

- Tross utviklingen innen vårt fagmiljø her i Norge de siste årene, inkludert arbeid gjort av både ELiB og NKF, så er vi et lite spredt miljø, fortsetter Cecilie. Derfor tror jeg også at det å være involvert i CARL vil være nyttig for å få et utvidet nettverk og samarbeid som kan komme ikke bare meg til gode, men også de miljøene jeg allerede har tilknytning til. Det er heller ikke til å stikke under en stol at akademia er kompetitivt og at det å bane frem sin vei ikke nødvendigvis er så enkelt. For å bedre navigere her tror jeg at jeg vil få glede av kompetansen blant både mentorene i CARL og de nye CARL II fellows. Forhåpentligvis har jeg også selv opparbeidet meg noe erfaring og kunnskap jeg kan dele fra prosjekter jeg har vært og er involvert i både tverrfaglig, nasjonalt og internasjonalt.

En anerkjennelse

Bare det å ha fått en plass i CARL er en anerkjennelse for Cecilie, sier Iben Axén, forskningsleder i stiftelsen "Et liv i bevegelse". -Hun er valgt ut på sine erfaringer og på sine visjoner. Hun er en person som man ser som en av fremtidens ledere innenfor yrket. Det er fantastisk flott.

- For norsk kiropraktorforskning betyr det at vi kommer til å ha nytte av Cecilies forskningsnettverk og ledererfaring, fortsetter Iben. CARL skaper vennskap og fortrolighet, man deler data, man støtter hverandre og jobber sammen.  CARL innebærer en helt unik mulighet til å delta i prosjekter internasjonalt, i en skala som vi ikke tidligere har sett.

CARL II Fellows 2020-2023

Sasha Aspinall - Australia (Murdoch University)
Aron Downie - Australia (Macquarie University)
Steen Harsted - Denmark (University of Southern Denmark)
Hazel Jenkins - Australia (Macquarie University)
Andrée-Anne Marchand - Canada (Ontario Tech University; University of Quebec at Trois-Rivières)
David McNaughton - Australia (Macquarie University)
Amy Miller - United Kingdom (Bournemouth University)
Casper Nim - Denmark (University of Southern Denmark)
Luana Nyirö - Switzerland (Balgrist University Hospital; University of Zurich)
Cecilie K. Øverås - Norway (Norwegian University of Science and Technology; University of Southern Denmark)
Eric Roseen - United State (Boston University)
Ken Weber - United States (Stanford University)
Jessica Wong - Canada(Ontario Tech University; Canadian Memorial Chiropractic College)
James Young - Canada (Canadian Memorial Chiropractic College; University of Southern Denmark)

carlresearchfellows.org

RELATERTE ARTIKLER

En kiropraktor som gir behandling eller tjenester som blir dekket av folketrygden kan etter avtale få refusjon fra HELFO.

I Norge ble kiropraktikk en offentlig godkjent helseprofesjon i 1989. Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin klini...

Kiropraktorer har spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Hos kiropraktoren får du stilt din diagnose på grunnlag av sykehistore, klinisk undersøkelse og eventuelle ...