Slik avlaster vi fastlegene

Det er på høy tid å benytte kompetansen til landets mest voksende helseprofesjon i et primærhelseteam for å avlaste fastlegene i en stresset hverdag, skriver kiropraktor Eirik Bjargo i Dagsavisen denne uken.

I kjølvannet av debatten om fastlegeordningen og den varslede krisen med vanskelig rekruttering til  kommunehelsetjenesten, ønsker helsemyndighetene å satse på primærhelseteam med aktører fra flere autoriserte helsegrupper for å bøte på situasjonen. Dette er på høy tid, mener Eirik Bjargo som har lang fartstid i tverrfaglig klinikk. 

- Gjennom over 30 år i en tverrfaglig klinikk med alle profesjoner har dette vært en ubetinget suksess, skriver han i sitt innlegg. 
 
Les innlegget i Dagsavisen i sin helhet: Slik avlaster vi fastlegene

RELATERTE ARTIKLER

Ferske tall fra Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) viser en økning i bruk av kiropraktortjenester fra perioden 2016 til 2017. I tillegg brukes kommunikasjonstaksten K4 i betydelig større grad, noe som ...

Kiropraktor Anders Galaaen Bakken flytter fra Stavanger til Sverige for å utrede autonom respons etter manipulasjonsbehandling av ryggraden og dens effekt på smertefølelse.

I etterkant av regjeringens fremleggelse av Statsbudsjettet for 2018 har NKF vært på høring i Stortingets helse- og omsorgskomite, og sendt innspill til Utdannings- og forskningskomiteen. Bedre tilret...