Ingen effekt av NSAIDs på akutte ryggsmerter

Illustrasjon: Colourbox.com

Medisiner som Ibux og Voltaren hjelper lite mot akutte ryggsmerter, ifølge en studie fra Australia. Ekspertertene etterlyser forskning på andre behandlingsmetoder.

Forskerne bak studien skriver at det er et presserende behov for å utvikle nye legemidler til bruk ved ryggplager, ifølge NRK.

Tidligere er det vist at paracetamol ikke har noen effekt ved plager i ryggen.

Legemidlene i kategorien ikke-steroide antiinflammatoriske midler kan i tillegg knyttes til bivirkninger som magesår og blødninger fra slimhinnene.

NRK har intervjuet 18-åringen Cecilia Lorentzen. For henne ble løsningen kiropraktor.

– Jeg har stått aktivt på ski, noe som er en veldig tung og krevende sport for ryggen. Derfor har jeg fått mye slitasje og blitt mye anspent. For at jeg skal gjøre alt jeg har lyst til, har jeg funnet ut at det hjelper å komme hit og løsne opp litt av og til, sier hun til NRK.

Professor Erik L. Werner ved instituttet for helse og medisin ved UiO mener det bør forskes mer på andre behandlingsmetoder mot akutte ryggplager, ifølge NRK.

RELATERTE ARTIKLER

Forskere ved University of Ontario Institute of Technology er i disse dager i gang med å utvikle et innovativt verktøy som skal kartlegge funksjon og funksjonshemming hos pasienter med smerter i korsr...

31. mars og 31. oktober er faste frister for å søke fondsmidler fra hhv. Fondet for etter- og videreutdanning og Norske kiropraktorers forskningsfond er.

Landsmøtet er like om hjørnet. Den 29. oktober legger Sentralstyret frem den mest offensive handlingsplanen noen sinne. Foreningen har vokst seg stor og sterk, og leder Jakob Lothe gleder seg til å pr...