Disputerer om migrenebehandling

Kiropraktor Aleksander Chaibi

Kiropraktor Aleksander Chaibi skal tirsdag 29. august forsvare sin doktorgradsavhandling på Universitetet i Oslo

M.Sc. Aleksander Chaibi ved Institutt for klinisk medisin vil forsvare sin doktorgradsavhandling «Chiropractic spinal manipulative therapy for migraine» på Domus Medica tirsdag den 29. august. Kl. 13.15  og dørene er åpne for alle som er interessert. 

http://www.med.uio.no/klinmed/forskning/aktuelt/arrangementer/disputaser/2017/chaibi-aleksander.html

En norsk forskningsgruppe har med avhandlingen undersøkt effekten av kiropraktisk manipulasjonsbehandling for migrenepasienter, samt kvantifisert, som første forskningsgruppe i verden, placeboeffekten av slik behandling.
Avhandlingen viser at pasienter primært fra tertiær helsevesen, med hyppig migrene, får redusert antall dager med migrene ved manipulasjonsbehandling av ryggsøylen. 

RELATERTE ARTIKLER

Forskere ved University of Ontario Institute of Technology er i disse dager i gang med å utvikle et innovativt verktøy som skal kartlegge funksjon og funksjonshemming hos pasienter med smerter i korsr...

31. mars og 31. oktober er faste frister for å søke fondsmidler fra hhv. Fondet for etter- og videreutdanning og Norske kiropraktorers forskningsfond er.

Landsmøtet er like om hjørnet. Den 29. oktober legger Sentralstyret frem den mest offensive handlingsplanen noen sinne. Foreningen har vokst seg stor og sterk, og leder Jakob Lothe gleder seg til å pr...